Vi söker en ny ekonomichef

Ekonomichef – Acal BFI Nordic AB

Acal BFi Nordic AB är en ledande leverantör med egen specialistkompetens inom design, försäljning och marknadsföring av tekniklösningar inom definierade områden. Vi representerar internationella leverantörer av 2G/3G/4G-produkter för Internet of Things (IoT), M2M och mobilt bredband samt molntjänster, RF-moduler- och komponenter, sensorer, strömförsörjning, optronik och system på kretskortsnivå. Vi levererar tjänster till ledande B2B-kunder på en mängd olika marknader. Vårt mål är att fortsätta växa och ta marknadsandelar i branschen.

Hectronic, som är ett dotterbolag till Acal BFi Nordic AB, är Nordens ledande designer och tillverkare av datorer för inbyggda system. Vi levererar till medelstora och stora industriföretag i olika sektorer över hela världen. Hectronics produkter är marknadsledande när det gäller prestanda, storlek och låg energiförbrukning och används inom försvar, transport, sjöfart, medicin och telekommunikation.

ACAL BFi Nordic AB är en del av ett europeiskt agenturföretag som bedriver försäljning i hela Norden med kontor i Uppsala, Stockholm, Oslo och Helsingfors. ACAL BFi Nordic AB är ett dotterbolag till den engelska koncernen discoverIE PLC.

I rollen ges du ett operativt och strategiskt ansvar för Acal BFi Nordic AB’s och Hectronics gemensamma ekonomifunktion där du bidrar med redovisningskunskap, affärsmässighet och ett motiverande ledarskap. En viktig del i ditt arbete är rapportering och uppföljning vilket du har huvudansvaret för. Utöver ett starkt redovisningsintresse lockas du av att bidra med ekonomistyrning och till verksamhetsnära frågor som bidrar till affären.

Du rapporterar till VD, ingår i ledningsgruppen och har personalansvar för tre medarbetare som hanterar delar av rapporteringen samt bokföring och kundreskontra. Tillsammans ansvarar ni för två bolag inom koncernen – Acal BFi Nordic samt Hectronic. Acal BFi Nordic har filialer i Danmark, Norge och Finland vilket innebär hantering av olika valutor. Tjänsten är placerad i Uppsala men kräver frekvent närvaro på kontoret i Rissne.

Ansvarsområden i rollen:

 • Rapportering, prognostisering, budgetering och uppföljning
 • Att utifrån finansiell information bidra med råd till ledningsgruppen och försäljningsorganisationen
 • Resultat- och balansräkning
 • Kassaflödesanalys samt plan
 • Ledning av ekonomiteamet
 • Finansiell kontroll och efterlevnad av koncernens riktlinjer såsom reseräkningar, attestinstruktioner, inköp etc.
 • Upprätta rutiner för genomförande av kreditbedömningar
 • Valutahantering
 • Agera som länk mellan huvudkontoret i England och den nordiska verksamheten

För att lyckas i din roll ser vi att du har:

 • Akademisk utbildning eller motsvarande inom ekonomi
 • Gedigen erfarenhet av bokföring samt god kunskap om gällande bokföringsregler
 • Intresse för samt förmåga att göra analyser av finansiell information och översätta denna till konkreta råd och förbättringsförslag för att utveckla verksamheten ytterligare
 • Ett öga för detaljer och förmåga att ta fram korrekt finansiellt underlag
 • Förmåga att växla mellan det operativa och det strategiska
 • Nordisk erfarenhet

Dina personliga egenskaper:

För att du ska trivas på Acal BFi Nordic och Hectronic ser vi att du är initiativtagande och prestigelös. Du har din grund i redovisningen men tar initiativ till att bidra till verksamheten genom din förmåga att analysera siffror och sätta in dem i ett praktiskt sammanhang. Ditt driv är ett utmärkande drag hos dig och du är effektiv utan att för den skull ge avkall på arbetets kvalitet. Du är en ledare som tar ägarskap för att ekonomi och affärssupport bidrar till verksamhetens utveckling och lönsamhet. Ditt ledarskap är motiverande och resultatorienterat.

Acal BFi Nordic samarbetar med K2 Search vid denna tillsättning och har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Helena Ekdahl på helena.ekdahl@k2search.se eller 070-691 90 86.

Urval kommer att ske fortlöpande under processen och vi önskar att du ansöker tjänsten snarast.

 

More news

 • Subscribe to news

Required

Get contacted

We get back to you as soon as possible

Required
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.